הספר החשוב 'שמירת שבת כהלכתה', הפך מאז הופעתו לספר היסוד בהלכות שבת בבתים רבים, בעיקר אשכנזים אך גם ספרדים. הספר, שנכתב ע"י הרב יהושע ישעיה נויבירט שליט"א מכיל שני כרכים ומסוכמים בו דיני שבת ויום-טוב בצורה מפורטת וייחודית, הכוללת גם התייחסויות למציאות המודרנית על חידושיה הטכנולוגיים ואחרים. נמצא בספר זה התייחסות מפורטת למצבי חולי שונים ודרכי רפואה חדשות, למכשירים שונים כמו מיקרוגל, מקרר, פלטה וכיוצא בהם, ולמציאות ארצישראליות חדשות כמו צבא או משטרה. מהדורה חדשה של כרך א' שיצאה לאור לפני שנים ספורות, מכילה הלכות הקשורות למציאויות שהתחדשו מאז המהדורה הראשונה (למעשה שנייה, המהדורה המוכרת הכוללת שני כרכים [ועוד כרך תיקונים שלישי] היא שכלול של מהדורה קודמת שכללה כרך אחד בלבד) כגון פלאפון ואמצעי רפואה שונים.
סגנונו של הספר הוא עברית צחה וקלה, ומבנהו ברור ומסודר. בסעיפים הראשונים של כל פרק או נושא הוא מפרט את העקרונות היסודיים. בסעיפים הבאים הוא פורט את השטרות למטבעות קטנים ומציג את הדינים במצבים שונים ורבים. היתרון הגדול של הספר 'שמירת שבת כהלכתה' הוא במפתח המפורט מאד המצוי בסופו. בחיפוש קל יכול המעיין למצוא את ההלכה שהוא מבקש.
כרך א של הספר 'שמירת שבת כהלכתה' עוסק בליבתם של איסורי שבת כגון מבשל, בורר וכו'. כרך ב של הספר עוסק בדיני קידוש והבדלה ובכיו"ב. כאמור, בשנים האחרונות יצאה מהדורה חדשה של כרך א ובפתיחתה נמצא מבוא נרחב על יסודות דיני שבת, אבות מלאכות ותולדות ונושאים מרכזיים אחרים כגון 'פסיק רישיה' 'מלאכה שאין צריך לגופה' וכו'.
על-אף היותו של הספר, ספר הלכה מפורט לא נעדר ממנו החלק הלמדני, החותר לאושיות ההלכה ולמקורותיה. בשולי כל עמוד מצויות הערות המפנות את הלומד למקור הדברים בשו"ע ובמשנה-ברורה. לעתים ההערות מתרחבות הרבה מעל שולי העמוד ותופסות מחצית או יותר מהעמוד. מעבר למקורות, נמצא בהערות אלו דיון על ההלכה הפסוקה בגוף הספר, סברות לכאן ולכאן ועל-הכל רעיונות וסברות חריפות וקולעות מרבו של המחבר ר' שלמה זלמן אויערבך זצ"ל, שעל אודותיו אין צורך להאריך.